KRIO Intézet – Gólyaváró programcsomag

Krio gólyaváró program

A KRIO Intézet olyan gyakorlatközpontú programcsomagot ajánl a kisbabát váró és a kisbabás családoknak amellyel felelősen felkészülhetnek a baba megszületése utáni napokra és hónapokra.

Némethné Gregor Judit – Védőnő, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület Elnökének előadásával minden leendő családnak „KRIO-Gólyaváró” család-program indul, melyben egy nap alatt a család minden tagja megismerheti a szülésfelkészítést, hordozást, a csecsemőgondozást, baba-elsősegélynyújtást és babamasszázst.

Jelentkezni a KRIO Intézet főmunkatársánál, Váczi Tündénél lehet: 20/299-2932, vaczi.tunde@krio.hu

Következő időpont: 2014.01.31. pénteken 14 órától 3-4 órás előadás gyakorlattal.

“KRIO – Gólyaváró” komplex családi programcsomag:

Amikor kisbaba születik egy családban az mindig óriási izgalommal és várakozással teli időszak. Az újszülött érkezésével megváltoznak a mindennapok, hiszen nemcsak részesei lesznek a családok a szülővé válás folyamatának, hanem a megszületendő kisbaba gondozásával, nevelésével, ellátásával folyó mindennapok új, kihívásokkal teli tennivalóit is el kell sajátítania a szülőpárnak. Legalább olyan gyakoriak a rémtörténetek, mint az álomszerűen tökéletességet sugárzóak akár a szoptatás vagy az altatás területén. Ráadásul mindenki csak beszél és legtöbbször senki nem mutatja meg igazán és főleg nem ad begyakorlási lehetőséget a baba gondozásával járó hétköznapi praktikák és lehetőségek sokaságában. Nincs annál szívfájdítóbb mint amikor a kisbabánk megbetegszik és az olyan feladatok, mint lázcsillapítás, hányás-hasmenés csillapítás alapvetőek a beteg baba ápolásakor. A rettegett sürgősségi elsősegély nyújtási tennivalók is megtanulhatók a baba elsősegélynyújtás során így amikor legurul az ágyról, elesik egy baba vagy félrenyel netán leáll a légzése a begyakorlott mozdulatsorok segíthetnek a lélekjelenlétük megőrzésében és az elsősegélynyújtásban.

A KRIO Intézet olyan gyakorlatközpontú programcsomagot szeretne ajánlani a kisbabát váró és a kisbabás családoknak amellyel felelősen felkészülhetnek a baba megszületése utáni napokra és hónapokra. A felkészítés gyakorlatközpontú amelyet olyan szakemberek vezetnek akik maguk is óriási gyakorlattal, tapasztalatokkal és szaktudással rendelkeznek a babavárás, újszülöttek és csecsemő-gyermeknevelés, ápolás és elsősegélynyújtás területén.

1. Baba gondozás, táplálás program várandós családoknak.

Cél: A stressz és az aggódás áthidalására olyan magabiztos gyakorlati tudás átadása a várandós családoknak, amivel szülőpár számára már az első pelenkázás, fürdetés, szoptatás is örömtelivé válik. Minden felmerülő kérdés, aggály megbeszélése a baba körül. A szülők így figyelmüket a babára és nem a tennivalók kitalálására, tudják összpontosítani az első percektől kezdve a babájuk életében. A babagondozás alkalmával demonstrációs babákon van módja minden résztvevőnek lépésről-lépésre elsajátítani a baba ellátásával kapcsolatos mindennapi tennivalókat.

Foglalkozások tematikája:

Szoptatás az első napokban
A helyes mellre tevés
Mellgyulladás megelőzése, praktikák a tejbelövelés idejére
Szoptatási testhelyzetek
Szoptatásbarát pótlási módok, mesterséges táplálás
Babák biztonságos felemelése fogása tartása, büfiztetési, fürdetési testhelyzetek, nyűgös- hasfájós baba tartása
Baba öltöztetése, baba kelengye
Baba pelenkázása, különböző pelenkák előnyei, használatuk (egyszer használatos, mosható pelenka, ökopelus, hagyományos pelenka)
Köldökellátás
Fürdetés módjai ( kiskádban, fürdető vödör használata, popsi mosás mosdónál)
Alvás, altatás témaköre
Kiságy a hálószobában vagy külön szoba?
Utazás biztonságosan a babával ( hordozókendő, babaülés, babakocsi, kocsi, repülő, vízi eszköz)
Levegőztetés

Krio Intézetről bővebben: http://bp16.babamama.info/16-kerulet/krio-intezet-ossejt-bank/