MANÓ ANGOL CLUB a Csizmás Kandúrban

MANÓ ANGOL CLUB a Csizmás KandúrbanMANÓ ANGOL CLUB: 5-10 fős kiscsoportokban

I.szint   : 2-4  éves manócskák és mamájuk
szerda:10-10.30

II.szint  : 4-6 éves kismanók
szerda:10.45-11.15 v. szombat: 9.30-10

III. szint: 6-9 éves nagymanók
szerda:18-18.45 v. szombat: 10.05-10.50

A kisebbek foglalkozása: 30-35 perc ( I.-II.szint)

A nagyobbak foglalkozása: 40-45 perc ( III. szint)
(az ő korosztályukban ennyi a hatékony koncentrálási időtartam)

A folyamatosságra épülő tananyag segítségével tovább építhetik tudásukat a magasabb szintű csoportokban a gyerekek.

Az életkor előrehaladtéval folyamatosan komolyodnak a „feladatok”, de megmarad az örömteli vidám „indirekt” nyelvtanulás élménye.

Az idegen nyelvvel való ismerkedést már a fogékony kisgyermek korban el kell kezdeni, mivel minél korábban kezd a gyermek megismerkedni az angol nyelvvel, annál könnyebben és sikeresebben tudja elsajátítani.

A kisgyermekek korának megfelelő  módszerekkel és eszközökkel végzett nyelvoktatás a személyiségüket fejlesztő sikerélmény lehet.

A MANÓ ANGOL CLUB manói élményszerűen, játékos módon sok dallal, mondókával, mindennapi szituációkkal, mozgással, zenével, kötetlen vidám hangulatban, számos kiegészítővel színesített módszer segítségével ismerkednek meg az angol nyelvvel, kultúrával.

Baráti környezetben lehetnek, jókat játszhatnak és közben szinte észrevétlenül, sajátíthatják el az angol nyelvet.

A foglalkozások anyaga: a gyerekekhez, közelálló témakörökhöz (család,színek, számok, állatok, testrészek, öltözködés,cselekvések, évszakok,ételek, gyümölcsök, otthon) kapcsolódó versek, egyszerű mondatok, szituációk , dalok , mondókák, nyelvi játékok, angolszász szokások , ünnepek.

Részvételidíj: 5600Ft/ hó  (havi 4 fogl.) alkalmi díj:1500Ft

A foglalkozásokra bejelentkezés szükséges!

5 főtől indulnak a csoportok.

A foglalkozásokat Kustor Ibolya pedagógus és gyerekjóga oktató tartja:

A Csizmás Kandúr Játszóházról bővebben: http://csomor.babamama.info/csomor/csizmas-kandur-jatszohaz/

Kustor Ibolya – bemutatkozás:

Pedagógusként – angol nyelvtanító és gyerekjóga oktatóként – angol és jóga tanfolyamokat tartok ovisoknak és iskolásoknak egyéni és csoportos formában.

Hiszem és vallom, hogy az óvodás és kisiskolás kor a legintenzívebb szakasza a képességek kibontakozásának, a minden gyerekben szunnyadó tehetség és érzelmi intelligencia felfedezésének és kibontakoztatásának.

Az oktatás során, sajnos azt tapasztaltam, hogy egyre több a mozgás, tanulás, viselkedés és lelki problémás gyerkőc. A gyerekekre egyre kevesebb idő jut a mai rohanó világban. Keveset játszanak, keveset mozognak, egyre többet szoronganak, elfojtják érzelmeiket. A felfokozott világunkban nekik is egyre nagyobb szükségük van arra, hogy megfelelően kezelni tudják az őket érő negatív hatásokat.

Ezért  folyamatosan kerestem-keresem azokat az eszközöket, amelyeket oktató-nevelő munkámban sikerrel lehet alkalmazni a gyerekek  testi-lelki-szellemi fejlesztésében.

Aktív jógázóként, így találtam rá a gyerekjógára, ami nagy hatással volt rám és rögtön el is végeztem  a gyerekjóga-oktatóképzést az Asram Jógaközpontban. Azóta több iskolában, óvodában, művelődési házban tartok jógatanfolyamot.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálom, amit szeretek: gyerekeket oktathatok és segíthetek  nekik  egy jobb életminőség elérésében, a jóga segítségével kiegészítve. Hiszem, hogy a  gyerekjóga  egy eszköz arra, hogy a fiatalok mesés  keretben, játékosan, az ászanák segítségével, kimozogják a bennük lévő feszültséget, relaxáláskor elengedjék azt és a légzőgyakorlatok segítségével, új, tiszta energiával töltődjenek fel. Számomra  minden foglalkozás egy töltekezés, mivel nagyon sokat kapok a gyerekektől. Továbbá szeretném megosztani az ifjúsággal mindazt, amit nekem ad a jóga gyakorlása.

Küldetésem: a testi-lelki-szellemi  harmóniára nevelés már kisgyerekkortól.
Hiszek abban, hogy  a jóga eszközével hathatós  változás érhető el a gyerekek testi-lelki –  szellemi  fejlesztésében, nevelésében.

Sokan tapasztaljuk,  és tudjuk, hogy a harmóniát, a boldogságot , az életörömöt nem kívülről kapjuk, hanem belső világunkban találjuk meg, magunknak kell megteremtenünk. Szeretném a gyerekeket is rávezetni erre és megmutatni, hogyan találhatnak rá saját útjukra.

A foglalkozásaimon valóban a figyelem központjában vannak az ovisok és az iskolások!

Sok szeretettel várok minden érdeklődő gyermeket!